Administrar

No me puc perdre mai. Visc al carrer de la br˙ixola. Com diu Dino Buzzati, de vegades tenc la impressiˇ que la br˙ixola del meu ge˛graf s'ha tornat boja i que, tot pensant que avanšÓvem cap el sud, en realitat segurament hem estat fent voltes sobre nosaltres mateixos. http://www.escriptors.cat/autors/perelloj

Tancat per dubtes. El desconcert de la br˙ixola.

joanperello | 17 Febrer, 2012 20:20 | facebook.com google.com twitter.com


 
 

Tancat per dubtes. El desconcert de la brúixola. Potser tornaré!

Antoni TÓpies

joanperello | 06 Febrer, 2012 21:33 | facebook.com google.com twitter.com

Una mica d'urgència se'm posa als dits ara que me n'assabent del traspàs d'Antoni Tàpies. Molt aprop meu tenc una obra que l'artista va donar a Acció Cultural del País Valencià arran de la negativa d'aquests a tallar les emissions de TV3. Un testimoni de la seva capacitat de lluita i cooperació en la causa per la defensa de la llengua catalana i la dignitat del país. Quants de cartells ha cedit a la causa? Tàpies era un artista intuïtiu a l'hora de crear però profundament reflexiu i intel·lectual a l'hora d'explicar la seva obra i vida. Record perfectament els primers quadres que vaig poder veure. No vull presumir d'entendre'ls, sinó de sentir-me fascinat, simplement. Com escriví Blai Bonet, cap allà l'any 60, Estic amb tu en aquesta humilitat / que no té fi, del guix, la sorra blanca / del marbre i de la mar, en l'alegria / definitiva de la cendra: fina / sorra mansa de l'home. En tu no cruix / de greu vergonya, de desesperança, / la terra esquerpa de verdor, dentada / com un lleó amagrit, d'aquesta pàtria. Massa urgència per escriure quan els records d'una obra pictòrica se mereixen més respecte. La cultura, en especial la catalana, li deu el seu traç i el seu gest.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS