Administrar

No me puc perdre mai. Visc al carrer de la brúixola. Com diu Dino Buzzati, de vegades tenc la impressió que la brúixola del meu geògraf s'ha tornat boja i que, tot pensant que avançàvem cap el sud, en realitat segurament hem estat fent voltes sobre nosaltres mateixos. http://www.escriptors.cat/autors/perelloj

Sóc algú que va ser

joanperello | 15 Desembre, 2010 21:58 | facebook.com google.com twitter.com

Sóc algú que va ser, resa un vers de Carles Duarte, d'un llibre que duu el títol El silenci (2001). Ho llegesc dins aquesta magnífica edició d'obra completa S'acosta el mar que recull la seva poesia des de 1984 fins al 2009 ( Poesia 3i4 ). Alguns dels llibres que hi van dins aquest volum ja els vaig llegir en el seu moment, quan s'editaren per primer cop, però crec que ara en llegir-ne el corpus poètic complet, l'obra hi guanya. A mesura que vaig passant pàgines de mars, silenci, infinits, déus... més còmode me sent en la lectura. Aquesta poesia m'ajuda a pensar, tot i que jo sóc un lector que més aviat es deixa fascinar pels versos concrets, per les imatges contundents. El vers citat m'ha fet aturar una estona. M'ha fet asseure'm davant l'ordinador, amb la música persistent de Ludovico Einaudi, per fer-me una fotografia. La literatura del jo, una vegada més, sóc algú que va ser, pàgines llegides, música sentida, pintura observada, política viscuda, la família, el cos cansat... Darrera una frase com aquesta hi ha la pel·lícula de la vida, des dels millors moments fins a les situacions de màxima tensió. No s'ho paga, emperò, recular ni aturar-se. Després del fred, que també ajuda a recollir-se dins un mateix i a mirar-se al mirall entelat de la humitat, vendrà la primavera. Ho diu el poeta: El que he après i el que mai no sabré.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS