Administrar

No me puc perdre mai. Visc al carrer de la brúixola. Com diu Dino Buzzati, de vegades tenc la impressió que la brúixola del meu geògraf s'ha tornat boja i que, tot pensant que avançàvem cap el sud, en realitat segurament hem estat fent voltes sobre nosaltres mateixos. http://www.escriptors.cat/autors/perelloj

Robert Graves: El país que he escollit (edicionsdelsalobre)

joanperello | 06 Agost, 2009 17:22 | facebook.com google.com twitter.com

No tinc por de la mort,
sinó només de la compassió, i de l’oblit
del vocabulari perdurable de l’amor
i de la fi de la poesia.


   No havia llegit mai Robert Graves les primeres vegades que el vaig veure fa un caramull d'anys, però la seva presència al centre de Palma m’impresionava amb el seu aspecte poc curat, cabells enlaire, la senalla a l’espatlla. Miraves aquell home, jo aleshores com un jove que pensa que un dia serà escriptor, i li veies quelcom diferent. M’hauria agradat fer una copa amb ell al Formentor o al Miami, els bars desapareguts. No estàvem avesats a veure homes al final dels seixanta amb posat lliure i un cert aire de despreocupació. I he de confesar que les primeres lectures no me varen atreure especialment, supòs que influenciat per la poca atenció que he dedicat a la novel·la històrica i a la mitologia. La ignorància ens fa molt febles. Tampoc vaig seguir amb entusiasme la sèrie televisiva basada amb el seu “Jo, Claudi”. Aquests vespres d’estiu, a prop d’una buguenvil·lia, amb no gaire llum, me vaig reconciliant amb la seva poesia, gràcies a la magnífica tasca editorial de edicionsdelsalobre, que ha recopilat la seva obra poètica amb el títol “El país que he escollit”, amb traducció de Jaumà. No m’agrada tot, però adesiara me top amb qualque poema, o amb qualque vers, que me fa aturar l’alenada. El rellegesc i prenc aire. Tem el final de la poesia. Tem la pèrdua de la memoria. Tem per la vida. Robert Graves, El país que he escollitEdicions del Salobre, 2009Traducció de Josep. M. Jaumà
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS