Administrar

No me puc perdre mai. Visc al carrer de la brúixola. Com diu Dino Buzzati, de vegades tenc la impressió que la brúixola del meu geògraf s'ha tornat boja i que, tot pensant que avançàvem cap el sud, en realitat segurament hem estat fent voltes sobre nosaltres mateixos. http://www.escriptors.cat/autors/perelloj

IB3, TV3, SPANAIR: FOC A DISCRECCIO...

joanperello | 03 Agost, 2009 21:39 | facebook.com google.com twitter.com

Comença a haver-hi foc a discrecció, tot i que sense gaire discrecció, entre els diversos partits polítics de Catalunya i les Illes Balears: l’estatut, el finançament... especialment a les Illes Balears el tema principal de divisió entre els partits nacionalistes és per dos altres temes, la televisió en català que es pot veure en aquesta comunitat i Spanair, una empresa que quan tenia capital nòrdic podia tenir la seu a Palma, ara amb capital català aquesta seu ha de partir cap a la metròpoli peninsular. La divisió està servida, especialment a Mallorca amb motiu de les elecciones al parlament europeu. Pocs dies després d’haver-se fet aquestes eleccions, amb resultats decebedors per al nacionalisme de les Illes, un dels millors articulistes de Mallorca feia una crida al sentit comú i a l’experiència. En Guillem Frontera reclamava un sanedrí per posar una mica d’ordre. No li faltava raó. Cas, emperò, ningú no n’hi ha fet. Els partits polítics de Mallorca han decidit tirar cap endavant, sense mirar gaire prim en el número de cadàvers electorals que poden deixar. La raó? Potser ho hauríem de demanar al sanedrí inexistent, ja que com va batiar el nostre país l’escriptor Antoni Serra, vivim a la terra inexistent. En qualsevol cas, la televisió que a les Illes Balears podem veure, és deplorable, especialment IB3, amb l’agreujament que enguany tampoc podrem veure ni el C33 ni els partits del Barça. El tema de Spanair, a hores d’ara sembla inevitable. Tots hi hem fet tard, i qualcú encara no hi ha arribat. Les crítiques a ERC des de Mallorca en aquest tema són inevitables, perquè sembla un partit diferent a cada una de les comunitats on hi té presència. L’escenari polític, amb responsabilitat de govern, podríem dir que té una certa semblança. La gestió, emperò, segons d’on bufa el vent.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS