Administrar

No me puc perdre mai. Visc al carrer de la brúixola. Com diu Dino Buzzati, de vegades tenc la impressió que la brúixola del meu geògraf s'ha tornat boja i que, tot pensant que avançàvem cap el sud, en realitat segurament hem estat fent voltes sobre nosaltres mateixos. http://www.escriptors.cat/autors/perelloj

Rosa Estaràs, déu meu!

joanperello | 03 Setembre, 2008 21:38 | facebook.com google.com twitter.com

Un petit tast de l'entrevista del diari AVUI a Rosa Estaràs:

 

Durant el congrés es va parlar molt del tema de la llengua. Quina llengua es parla a les Illes?

El congrés va decidir que s'han de defensar les nostres modalitats, mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc, i ho hem de fer amb majúscules. No volem una catalanització de la nostra educació ni de la nostra televisió pública ni de la nostra vida. A les escoles, s'ha d'ensenyar el castellà en igualtat de condicions que el mallorquí. Ningú ha de ser discriminat en qüestions de llengua. No pot ser un fre per tenir els millors professionals. El govern ha d'apostar pel bilingüisme.

¿La llengua de les Balears són les modalitats, no el català?

La nostra llengua és el mallorquí de Mallorca, dintre de la unitat de la llengua. No volem utilitzar les paraules de Catalunya

Setembre

joanperello | 03 Setembre, 2008 18:27 | facebook.com google.com twitter.com

El setembre sol esser un mes de retorn a la vida quotidiana després de donar una mica de màniga ampla als plaers prohibits durant les vacances. El setembre, per molta gent, és com un ramadà, on tot està prohibit després d’haver-se excedit una mica durant l’agost. No és el meu cas ja que gaudesc durant aquesta primera quinzena de setembre de les meves vacances. M’aixec d’hora i des de la meva Ràpita puc triar l’itinerari, una passejada per l’arenal fins a prop de la Colònia, anar a Cala Mesquida o visitar els pobles del pla de Mallorca, qui sap si amb un frit sineuer. De ramadà, res. Després dels periples pels pobles de Mallorca, de tornada, me puc entretenir (sic) amb la lectura de la premsa. Tot sembla com si no acabàs d’anar amb mi. Me deman si no seria millor aturar l’ordinador i començar la lectura d’un nou llibre. Ara ja puc confirmar el que havia anunciat al darrer article. La novel·la d’en Sebastià Perelló, Pèls i senyals, és molt bona. ¿Què m’importa a mi si n’Aznar ha embarassat la ministra de justícia francesa? ¿Valdrà la pena el reconeixement de Rafael Nadal amb el Príncep d’Astúries, des de l’òptica de la nostra cultura? ¿Fins quan la gent tendrà paciència amb el PSOE? Cansat d’internet, de pàgines polítiques i socials, que no me fan el pes, me refugii en alguns blogs de literatura. Si seguesc navegant no podré llegir literatura en directe. Hem de triar i descansar de l’ordinador. Diu, George Steiner que un llibre no escrit és més que un buit. Què no serà un llibre no llegit!
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS