Administrar

No me puc perdre mai. Visc al carrer de la brúixola. Com diu Dino Buzzati, de vegades tenc la impressió que la brúixola del meu geògraf s'ha tornat boja i que, tot pensant que avançàvem cap el sud, en realitat segurament hem estat fent voltes sobre nosaltres mateixos. http://www.escriptors.cat/autors/perelloj

Llibres, tv... i Vidal Ferrando

joanperello | 15 Abril, 2008 21:22 | facebook.com google.com twitter.com

Com que la meva jornada laboral no l'he feta a Palma, sinó a Menorca, he sortit una mica dels meus hàbits rutinaris. No he llegit la premsa com cada dia sinó a rampellades, un trosset a l'avió, un altre via internet i finalment, ja tard, una mica més a casa. De tornada a Mallorca afortunadament he tingut temps per anar a la Llibreria Quart Creixent on es presentava l'obra poètica completa de n'Antoni Vidal Ferrando que ha publicat edicionsdelsalobre sota el títol Allà on crema l'herba. Han parlat n'Antoni Xumet, en nom de l'editorial i en Pere Joan Martorell que n'ha fet una aproximació. Els qui coneixem l'obra d'aquest escriptor no ens cansam de recomanar-ne la seva lectura, tant en poesia com en prosa. No en parlaré, emperò, ara i ací, d'aquesta obra que hauria de ser lectura oficial dels instituts illencs. Si he començat parlant de la meva lectura de la premsa, i lligant-la amb la presentació d'un llibre que té un caràcter excepcional, és perquè d'entre els articles que he llegit avui ni ha hagut dos que m'han cridat l'atenció, per la meva coincidència general amb la visió crítica sobre els llibres i la televisió. Al Diari de Balears, sota el títol de Llibres i televisió, En Guillem Frontera fa esment d'un conflicte sorgit entre la televisió i els llibres de qualitat. Al diari Avui, En Miquel de Palol titula el seu article "Quo Vadis, TV3?". Recorda, estupefacte, com en els darrers programes que ha vist d'aquesta cadena, com El Club o Millenium, els escriptors convidats han estat Fernando Swartz o Francisco Casavella. A continuació va enumerant altres aparicions en escena de la resta del món cultural. ¿No han de sortir aquests escriptors a la cadena pública catalana? Potser sí, però no sempre està justificat, sobre tot si ho posam tot a la romana i sospesam el pes de les hores dedicades a Porcel, Cabrer, Riera... i un llarg etcètera. Me permet, com quasi cada nit, passar de la tv. i me dedic el poc temps que me queda abans d'anar a dormir a la literatura. El narrador de la novel·la de Vidal Ferrando La mà del jardiner diu: "Però el silenci que em crida no dóna segones oportunitats".

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS